HTML

Linkblog

Te figyelj haver... !

az élet kis dolgai, napi történések. abszolút lényegtelen, senkinek sem fontos események. amolyan amelie poulain-féle apró csodák.

Friss topikok

2007.08.22. 10:19 simon és garfunkel

magyarnak lenni


"Körülbelül száztíz-száztizenöt év múlva, egy szép nyári napon, soron kívül megkondítják majd az ország összes harangjai... Le se lehet írni, milyen jó dolog lesz akkor magyarnak lenni!"

Na ezt Örkény István írta egyik örökbecsű egypercesében, melynek már a címe is felhőtlen optimizmust sugall: NÉZZÜNK BIZAKODVA A JÖVŐBE!
Én megpróbálok optimista lenni, de tényleg! Sajnos azonban még a nyomát sem látom semmiféle trendnek, vagy folyamatnak ami a száztíz-száztizenöt (!) év múlva majd bekövetkezik. Az hogy tolerancia vagy türelem genetikailag hiányzik a magyarból. Inkább rámdudál a zsíros atlétatrikós paraszt a piros alfa romeóból, de nem tud lelassítani ha biciklist lát. Mer' az egy olyan állatfajta pesten aminek pusztulnia kell. Nesze neked autó mentes belváros! Annyi magyar barom szaladgál az utcán, pesten, a világban, hogy a számát sem tudnám megmondani. Nincs az a mennyiségű ciklon B ami elég lenne az összes marha kiírtására. szégyenlem, hogy magyarnak születtem. Meglássátok, kiderül majd, hogy Elvis pisztolyát is egy magyar lopta el.

ja, meg ezt azért beszúrom ide (utólag), csak hogy látszódjék, hogy honnan indulunk:


Szólj hozzá!

Címkék: magyar elvis örkény


A bejegyzés trackback címe:

https://ameliepoulain.blog.hu/api/trackback/id/tr31145842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása